Підсумковий звіт Cefic щодо SOTEU 2023

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн 13 вересня виступила в Європейському Парламенті зі своєю щорічною промовою «Про становище Союзу» (SOTEU), яка є останньою перед виборами нового складу Європарламенту в червні наступного року.

Команда фахівців Європейської ради хімічної промисловості (Сefic) проаналізувала згадану промову та підготувала підсумковий звіт – Cefic summary report on the State of the Union 2023 on 13 September 2023. У цьому звіті подано огляд виступу президентки Єврокомісії з викладенням ключових моментів та реакції різних політичних груп у Європарламенті (додається за цим посиланням).

Генеральний директор Cefic Марко Менсінк виклав особисті враження від промови в листі до членів Cefic, в якому, зокрема, зазначив, що Урсула фон дер Ляєн  «чітко розповіла про довгострокове майбутнє України, Західних Балкан, Молдови та навіть Грузії – їхнє майбутнє належить ЄС. Першим кроком також є її бажання домогтися вступу Болгарії та Румунії до Шенгенської зони».

Марко Менсінк наводить найкращі, на його думку, цитати з цього виступу:

  * "Тепер у нас є Європейський зелений курс, який є центральним елементом нашої економіки і не має собі рівних за амбіціями".

  * "Ми змінили кліматичний порядок денний на економічний".

  * "Європейська промисловість щодня демонструє, що вона готова забезпечити цей перехід, доводячи, що модернізація та декарбонізація можуть йти пліч-о-пліч".

  * "Зараз ми залучаємо більше інвестицій у чистий водень, ніж США та Китай разом узяті".

  * "Коли ми вступаємо в наступну фазу Європейського зеленого курсу, одна річ ніколи не зміниться...... Ми будемо продовжувати підтримувати європейську промисловість протягом усього цього переходу".

  * "Тому, починаючи з цього місяця, ми проведемо серію діалогів про чистий перехід з промисловістю, щоб підтримати кожен сектор у побудові своєї бізнес-моделі для декарбонізації в промисловості".

«Ключове повідомлення, – зазначає Марко Менсінк, – також можна підсумувати так: зараз більше не час для нових правил, а для впровадження.

«Від вітру до сталі, від акумуляторів до електромобілів, наші амбіції кришталево чіткі: майбутнє нашої індустрії чистих технологій має будуватися в Європі».

А для цього нам потрібна європейська хімія!»

Наші партнери

Cefic Cefic
Європейська рада хімічної промисловості - Об’єднання виробників хімічної продукції Cefic представляє інтереси 29 тисяч великих малих і середніх європейських компаній, які загалом утримують 1,2 млн. робочих місць і виробляють 21% хімічної продукції в світі. Cefic тісно співпрацює з керівними органами ЄС, міжнародними, недержавними та іншими зацікавленими організаціями.
Міжнарод. центр хімічної безпеки Міжнарод. центр…
Міжнародний центр хімічної безпеки (м. Тарнов, Республіка Польща)
Кластер “Зелена хімія” Кластер “Зелена…
Польський кластер “Зелена хімія”

Розсилка новин On-line:

Увійти